KOKOSYOGHURT MET MUESLI
* Paar scheppen kokosyoghurt (frambozen of mango   

  smaak)
* Scheutje melkkefir
* Muesli zonder suiker
* snufje kaneel
* Plakjes banaan of wat besjes, frambozen of kiwi 

  bijvoorbeeld
* Optioneel: wat gojibessen
Eet smakelijk!

WORTELMUFFINS MET NOTEN EN FRUIT
Ingrediënten:
- 4 el gesmolten kokosolie
- 75 gr. amandelmeel
- 100 gr. bruine rijstmeel (of bijvoorbeeld speltmeel)
- 1 tl. wijnsteenbakpoeder (ik gebruik meestal wat meer)
- een snufje zout

- 1 el. koekkruiden
- 2 eieren
- 70 gr. agavesiroop of een lepel honing
- 140 gr. geraspte wortel
- 2 el. rozijnen
Ik doe het ook weleens zonder siroop of honing maar het is net hoe zoet je het wilt. Met speltmeel kan het wat meer naar 'brood' smaken.

*Verwarm de oven voor op 180 graden. Ik zet meestal een schaaltje met het kokosvet in de oven zodat het smelt.
*Zet de muffinvormpjes klaar en vet ze in of gebruik muffinpapiertjes.
*Meng het meel, bakpoeder, zout en de koekkruiden.
*Klop de eieren met de agavesiroop of honing. Voeg de gesmolten kokosolie toe en mix het geheel door elkaar.
Roer de wortelrasp en de rozijnen er doorheen en voeg alles bij elkaar.
*Vul de vormpjes en zet het 15 tot 20 minuten in de oven.
Ik eet het vaak in de ochtend samen met wat noten (pecannoten en paranoten bijvoorbeeld) en wat fruit. Dan maak ik het de avond van tevoren alvast klaar. Dat scheelt weer in de ochtend!

Eet smakelijk!

 

OMELET MET WORTEL EN PEER
Ingrediënten:
- 200 gr. wortel
- 1 el. kokosolie
- 3 eieren
- halve tl. kaneel
- 1 rijpe peer
- handje walnoten
- 75 gr. kokosyoghurt (optioneel)

*Schil of was de wortels en snijd ze in kleine blokjes.
*Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de blokjes wortel in 5 minuten rondom bruin en beetgaar.
*Klop intussen de eieren met de kaneel en zout naar smaak los. Snijd de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de peer in dunne partjes.
*Schenk de eieren bij de wortel in de pan en verdeel er snel de plakjes peer overheen. Laat de omelet op een laag vuur stollen, je hoeft deze niet om te draaien maar kunt eventueel wel een deksel op de pan leggen.
Hak intussen de walnoten grof.
*Wacht tot de bovenkant van de omelet is gestold, laat op een bord glijden en serveer met de walnoten en eventueel de kokosyoghurt.


Eet smakelijk!
https://www.eetpaleo.nl

 


GEZONDE TOETJES


Lekker makkelijk en ook nog eens gezond!
De kinderen smullen ervan en vinden het leuk als ze de keuze hebben tussen verschillende dingen.

WARM FRUIT ONTBIJT


Ingrediënten:
- 1 el. kokosolie
- 1-2 stuks fruit zoals een appel, peer, banaan
- handje rozijnen/krenten
- kruiden als kruidnagel, kaneel, gemberpoeder of koek/speculaaskruiden
- handje ongezouten noten en/of zaden en pitten



Bereiding:

- verwarm een pan en smelt de kokosolie
- voeg het fruit en de kruiden toe. Bak het geheel licht aan tot het fruit warm genoeg is. Niet te lang dan wordt het fruit te zacht.
- Doe het fruit in een schaaltje en strooi de noten en/of zaden erover.

 

Eet smakelijk!
https://www.oersterk.nu/boeken/oersterk-koken-ebook


SALADE MET BRAMEN, AVOCADO EN FETA (2 pers.)

Ingrediënten:
- 75 gr. veldsla
- 1 avocado
- 125 gr. bramen (of frambozen)
- 50 gr. feta (of geitenkaas)
- 1 lente ui
- anderhalve el. olijfolie
- scheutje verse citroensap
- evt. een beetje honing
- scheutje sap van een sinaasappel

Bereiding:
Was de veldsla, verdeel over de borden.
Halveer de avocado's, verwijder de schil en snij in stukjes of reepjes.
Snij de feta in blokjes en de lente ui in ringetjes.
Verdeel de ingrediënten over de borden.
Meng voor de dressing de olijfolie, citroensap en sinaasappelsap.
Eventueel wat peper & zout naar wens.

Eet smakelijk!
https://www.mmv.nl/sites/mmv.nl/files/recepten_3.pdf