Bach bloesemtherapie


Bach Bloesemtherapie

Dr. Bach (1886-1936) was zowel een reguliere arts als een homeopaat.
Hij was ervan overtuigd dat zowel de levenshouding als de levensstijl konden zorgen voor bepaalde aandoeningen.
Zijn beroemde woorden waren dan ook: “Behandel de mens en niet de ziekte”.

Edward Bach bleef onderzoeken doen om een natuurlijke geneeswijze te vinden om het evenwicht, bij bepaalde kwalen, terug te kunnen brengen in het lichaam. Hij vond
 deze in planten, bloesems, struiken, bomen en heesters. Van deze plantaardige producten ontwikkelde hij maar liefst 37 remedies en later volgde ook nummer 38, gemaakt uit een bron.

Er zijn zeven hoofdgroepen bij Bach Bloesem Remedies namelijk:

 · Onzekerheid.

 · Niet geïnteresseerd zijn in het heden.

 · Angst.

 · Overgevoeligheid voor ideeën en invloeden.

 · Wanhoop en moedeloosheid.

 · Overbezorgdheid om het welzijn van anderen.

 · Eenzaamheid.


Vooral bij psychische problemen of emotionele klachten kunnen Bach Bloesems je helpen terug in evenwicht te komen.

Hoe werkt Bach Bloesem therapie

 

De aftreksels van planten maken ieder hun eigen remedie. Het is de bedoeling om je emotioneel terug in evenwicht te brengen en hierdoor verschillende klachten te doen laten verdwijnen. Bach Bloesem kan gerust gebruikt worden naast andere medicamenten en is geheel natuurlijk.
Een Bach Bloesem Remedie onderdrukt geen gevoelens en voegt hier ook niets aan toe. De druppels die je gebruikt worden zo samengesteld dat ze je lichaam enkel weer in balans brengen.
Tegenover elke emotie staat een tegengestelde emotie. Zo staat haat tegenover liefde en bang tegenover spontaan en open staan. Al deze emoties zijn bij een gezond en gelukkig persoon in balans.
Wanneer er klachten ontstaan, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, angsten, huidklachten, slapeloosheid enz.
kan het zijn dat je lichaam en je emoties uit balans zijn.

 

Bach bloesemtherapie voor wie en bij welke klachten

Bach bloesem remedies zijn eenvoudig in te zetten en uitermate geschikt voor het hele gezin, van jong tot oud maar is ook goed te gebruiken bij dieren. Bach bloesems hebben geen directe bijwerkingen en hebben geen interactie met andere geneesmiddelen. Bach bloesem remedies bieden een prachtige emotionele ondersteuning van zowel lichaam als geest.

Emotionele gemoedstoestanden zoals onzekerheid, angst, innerlijke spanning, overbezorgdheid, lusteloosheid, verdriet, stress, gebrek aan concentratie, eenzaamheid, moedeloosheid, overgevoeligheid, examenangst en nog veel meer kunnen ondersteund worden door het deskundig gebruik van Bach bloesem remedies.

Bach Bloesem Remedie is ook aan te raden bij: 

 · Depressie

 · Burn-out

 · Faalangst

 · ADHD

 · Autisme

Bach Bloesem Remedie geeft ook goede resultaten bij kinderen met een gedragsstoornis.

 
Bach bloesems zijn er in 38 varianten. Elke individuele Bach bloesem is uniek en kan je ondersteunen bij dagelijkse negatieve gemoedstoestanden zoals hierboven omschreven. Bach bloesems zijn de perfecte ondersteuning wanneer je je uit balans voelt of voor je gevoel “niet lekker in je vel” zit. Bach bloesem remedies ondersteunen deze emotionele disbalans en kunnen je hierbij emotioneel ondersteunen. Bronnen: 
www.bachbloesemtherapie.nl/uitleg-over-bach-bloesem-therapie
www.natuurgeneeskundezeist.nl/bachbloesemtherapie/